NordNews
Avem ce spune

Un politician din R.Moldova invită tinerii la ocafea, dacă ei vor face asta

De ziua Drapelului Republicii Moldova, care este marcată pe 27 aprilie, fostul prim-ministru Vlad Filat îndeamnă toți cetățenii Republicii Moldova, să arboreze tricolorul oriunde. Mesajul a fost publicat de Filat pe pagina sa de facebook. De asemenea, fostul șef de guvern a lansat o provocare pentru tineri. Este vorba  de o invitație la o cafea, pentru cei care vor arbora și fotografia drapelul.

 

În același mesaj, fostul președinte al Partidului Liberal Democrat, care în perioada 2009- 2013 a fost șef al Cabinetului de miniștri,  a menționat că acum zece ani, a inițiat „instituirea zilei drapelului de stat, nu doar pentru a avea o nouă sărbătoare, ci ca un gest de recunoaștere și omagiu adus celor care înaintea noastră îl purtaseră în suflet și lăzi acoperite de praful istoriei, iar foarte mulți îl sfințiseră prin propria lor jertfă.”
 
Pe 15 octombrie 2015, la prima ședință a Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă, lui Vlad Filat i-a fost retrasă imunitatea parlamentară și arestat pentru corupere pasivă și trafic de influență. Aceste învinuiri au fost înaintate de fostul Procuror General Corneliu Gurin. Potrivt lui Filat, Gurin a acționat la indicația fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc. În consecință,  Filat a făcut aproape 5 ani de închisoare în loc de  nouă, fiind eliberat  condiționat datorită deciziilor CEDO și legilor moldovene care prevăd reducerea pedepsei din cauza condițiilor de detenție proaste și permit punerea în libertate a deținuților după ispășirea a 2/3 din pedeapsă.
 
 
 

2 Comentarii
  1. macar spune

    Hotul vladimir nu sa saturat !!!
    Mai vrea sa fyre !!!

  2. Aculina spune

    Nu un politician, dar un hot , care doreste sa revie la „treuca”puterii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata