NordNews
Avem ce spune

Un polițist din Edineț a cerut 1200 de euro pentru un permis de conducere. A fost denunțat la CNA

Un polițist din Edineț a fost reținut de CNA, după ce ar fi încercat să organizeze eliberarea unui permis de conducere contra mitei de 900 de euro și 6180 de lei. Acum, acesta este cercetat penal de ofițerii anticorupție și procurori, într-un dosar pornit pe trafic de influență.

Potrivit materialelor cauzei penale, inițial, omul legii ar fi susținut că poate determina persoane publice din Secția Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Edineț, să elibereze un permis de conducere, fapt pentru care ar fi primit 700 de euro.
Ulterior, acesta ar fi pretins încă 6180 de lei pentru a aranja înscrierea candidatului la o școală auto de stat, astfel încât acesta să nu frecventeze orele.
Alți 200 de euro ar fi fost primiți pentru a organiza urgentarea eliberării actelor confirmative de școlarizare și susținerea cu succes a examenului intern la școala auto respectivă.
În dimineața zilei de astăzi, tânărului i-a fost adusă la cunoştinţă ordonanţa de bănuit, ulterior fiind reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat de infracțiunea ce i se incriminează, pentru trafic de influență, bănuitul riscă o amendă în mărime de la 2000 la 3000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 6 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"