NordNews
Avem ce spune

Un post TV din România își cere scuze că a invitat-o într-o emisiune pe Marina Tauber: Astfel de situații nu se vor repeta

România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, își cere scuze că a invitat-o în emisiunea lui Victor Ciutacu pe Marina Tauber, vicepreședintele partidului pro-rus din Moldova al mogului fugar Ilan Șor, scrie g4media.ro

România TV susține, în comunicatul publicat pe site-ul postului, că „nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor”.

„Exprimând încă o dată regretul pentru această întâmplare, asigurăm toate entitățile interesate că astfel de situații nu se vor repeta”, susține RTV în comunicat.


România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, i-a dat platformă marți seară timp de peste o oră Marinei Tauber, vicepreședintele partidului pro-rus al mogului fugar Ilan Șor. Tauber a fost invitată în emisiunea lui Victor Ciutacu în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

Marina Tauber este vicepreședinte și deputat al Partidului Șor. Ea este judecată în dosarul care privește furtul a un miliard de euro din băncile din Republica Moldova. A stat în arest preventiv în timpul cercetărilor. Șeful său, Ilan Șor, este pionul principal al Rusiei în Republica Moldova. În 2017, Șor era condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare în primă instanță în dosarul furtului miliardului. Apel se judecă și acum. Între timp, Șor a fugit din țară.

Marina Tauber a prezentat în intervențiile de la RTV narațiunile propagandei ruse: Maia Sandu vrea să târască Moldova în război, Maia Sandu distruge economia și nivelul de trai al populației, Republica Moldova trebuie să stea departe de orice alianță. Detalii aici.

În emisiunea RTV nu a fost prezent nici un reprezentant al autorităților de la Chișinău care îți să expună punctul de vedere.


Comunicatul RTV:

„Dintr-o gravă și regretabilă eroare, în data de 28 februarie, în emisiunea “Punctul culminant”, liderului protestarilor de la Chișinău, Marina Tauber, i s-a dat posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere.

Deși abordarea realizatorului și a invitaților a fost potrivnică ideilor expuse de către doamna Tauber, redacția România TV consideră că trebuie să-și ceară scuze telespectatorilor săi pentru prezența unui astfel de invitat în dezbaterile postului.

Asigurăm publicul că RomâniaTV nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor.

România Tv este și va fi prin toți jurnaliștii săi și prin politica editorială promovată puternic atașată valorilor europene și euroatlantice.

Exprimând încă o dată regretul pentru această întâmplare, asigurăm toate entitățile interesate că astfel de situații nu se vor repeta.”

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"