NordNews
Avem ce spune

Un preot sceptic la pandemie, răpus de coronavirus

Preotul localității Ochiul Alb din raionul Drochia, Ion Paiu, a fost răspus de COVID-19. Acesta avea 70 de ani.

Locuitori din sat, care au rugat să le păstrăm anonimatul, au povestit portalului de știri deschide.md că duminica trecută, pe 19 iulie, acesta și-a pierdut cunoștința în timpul slujbei. Preotul avea febră și se simțea rău de mai multe zile. Ulterior, acesta a luat un scurt tratament cu pastile recomandate de medicul de familie.
În una din zilele săptămânii trecute preotul a fost internat la Spitalul Clinic din Bălți unde i-au fost prelevate probele pentru testul la COVID-19. Rezultatele testului au arătat că slujitorul bisericii este infectat cu noul coronavirus. Boala acestuia s-a agravat, iar în această dimineață a fost confirmat decesul preotului.
Potrivit unor locuitori, preotul era sceptic în privința existenței virusului COVID-19 și era mai mult adeptul teoriei conspirației, potrivit căreia prin vaccinare „sistemul antihristic mondialist vrea să introducă în corpurile oamenilor microcipuri pentru a-i putea controla prin intermediul tehnologiei 5G”.
Oamenii din localitate mai spun că la biserică au fost depistat mai multe cazuri pozitive de coronavirus, lăcașul devenind un focar COVID-19.
Deschide.md a încercat să ia legătura cu reprezentanții Primăriei pentru o confirmare a informației. Persoana care a răspuns la telefonul secretariatului instituției a închis apelul după primele cuvinte ale reporterului nostru, iar la numărul din cabinetul primarului nu a răspuns nimeni.
La moment, în raionul Drochia există – Cazuri confirmate: 403; Decese: 16; Cazuri Recuperate: 236; Persoane aflate sub supraveghere medicală: 686.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata