NordNews
Avem ce spune

Un primar democrat din Hâncești riscă să-și piardă mandatul. A încheiat acte juridice cu fratele său

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) informează că, Inspectoratul de Integritate a emis trei acte de constatare în privința primarului democrat din Drăgușenii Noi, Petru Gonța și doi consilieri locali din raionul Hâncești și Cahul. Potrivit actelor de constatare, primarul a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, iar cei doi consilieri locali s-au aflat în stare de incompatibilitate, scrie deschide.md

Primarul comunei Drăgușenii Noi din raionul Hâncești a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese. Aflându-se în calitate de primar, a emis acte administrative și a încheiat direct acte juridice cu fratele său, care figurează în calitate de fondator și administrator într-o firmă. Potrivit actului, în total au fost semnate și încheiate 25 de documente, dintre care două facturi în sumă de peste 50 mii de lei, pentru anumite lucrări executate de către firma fratelui, în perioada martie – mai 2019.

Un consilier în Consiliul comunal Bobeica din raionul Hâncești a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. Din anul 2018 până în prezent, s-a afla în incompatibilitate de funcție, deținând simultan mandatul de consilier comunal și funcția de administrator a unei întreprinderi din comună.

Un consilier sătesc din în Consiliul Bădicul Moldovenesc, raionul Cahul a încălcat regimul juridic al incompatibilităților. A deținut concomitent mandatul de consilier sătesc și funcția de contabil în cadrul primăriei din localitate.

Dacă actele de constatare emise vor rămâne definitive, primarul și cei doi consilieri riscă să fie decăzuți din dreptul de a mai exercita o funcţie publică sau o funcţie de demnitate publică, inclusiv mandatul de primar și/sau consilier local pentru o perioadă de 3 ani.
Totodată, aleșii locali vizați vor fi incluși în Registrul interdicțiilor, gestionat de ANI.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"