NordNews
Avem ce spune

Un procuror din Glodeni, trimis în judecată pentru abuz de serviciu și fals în acte publice

Un procuror din cadrul procuraturii raionului Glodeni a fost diferit justiției  după ce Procuratura Anticorupție a încheiat urmarirea penală și a trimis dosarul în judecată.  Membrul parchetului din Glodeni este învinuit  pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. 
În urma investigațiilor s-a stabilit că procurorul vizat, având în procedură un dosar penal în privința unei persoane învinuite de escrocherie, a comis mai multe încălcări.
Potrivit concluziilor raportului de expertiză judiciară se relevă că semnăturile din dreptul numelor avocatului și a învinuitului de pe mai multe acte procesuale (ordonanța de punere sub învinuire, procesul-verbal de audiere a învinuitului ș.a.) întocmite de procuror pe cauza menționată, nu le aparțineau acestora, fiind executate de către o altă persoană prin procedeul imitaţiei servile. Mai mult, apărătorul și clientul acestuia nu ar fi participat la acțiunile procesuale respective.
În asemenea circumstanțe, procurorul este învinuit de folosirea intenționată a situației de serviciu, cu cauzarea de daune în proporții considerabile drepturilor și intereselor ocrotite de lege ale persoanei fizice. Acesta, acționând intenționat și în interes personal, urmărind tăinuirea acțiunilor sale ilegale şi redarea caracterului legal al acestora, a emis acte procesuale în cadrul conducerii urmăririi penale pe cauza penală de escrocherie aflată în gestiunea sa, în care a înscris date vădit false și a falsificat documentele oficiale.
De menționat că învinuitul nu își recunoaște vina, acesta fiind eliberat din serviciu, iar cauza penală a fost expediată pentru examinare în fond la judecătoria Drochia, sediul Glodeni, pe rolul căreia se mai află o cauză penală pe numele acestuia pentru neglijență în serviciu.
Dacă instanța îl va găsi vinovat, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de  până la 120 de mii de lei  sau  privațiune de libertate de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"