NordNews
Avem ce spune

Un român bolnav de coronavirus a ajuns la Iași cu un microbuz plin cu moldoveni

Un caz de îmbolnăvire cu coronavirus a fost confirmat ieri la Iași, România. Faptul este extrem de îngrijorător și compoartă pericole pentru Republica Moldova. Asta deoarece  persoana infectată  a ajuns din Italia la Iași cu un microbuz plin cu moldoveni.

Potrivit bzi.ro, este vorba despre un bărbat, de 42 de ani, confirmat în Iași. Acesta a revenit din Veneția în data de 2 martie, cu un microbuz care tranzita Iașul pentru a ajunge în Republica Moldova. Microbuzul era ocupat de cetățeni moldoveni. Bărbatul s-a oprit la Iași, orașul natal al celui natal. Deși trebuia să intre în autoizolare timp de 14 zile, acesta nu a declarat nimănui că vine din Italia.

În felul acesta, autoritățile nu l-au putut monitoriza. S-a plimbat timp de opt zile prin oraș, fără a ține cont de pericolul la care îi supune pe ceilalți. Simptomele specifice coronavirusului au apărut la două zile după ce a ajuns în Iași, pe data de 4 martie. Pe data de 10, acesta a sunat la 112 și a anunțat că se simte rău. Până la internarea în spital, din surse sigure, se cunoaște faptul că a intrat în contact cu părinții lui și alți zeci de ieșeni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata