NordNews
Avem ce spune

Un șofer din raionul Edineț, condamnat la 11 ani de pușcărie

Un locuitor din raionul Edineț a fost condamnat la 11 ani de închisoare, după ce s-a demonstrat în instanță că a încălcat regulile de securitate a circulaţiei – accident soldat cu moarte unei persoane. Acesta a mai fost privat de dreptul de a conduce pe un termen de 5 ani, scrie realitatea.md
Tragicul accident s-a produs în noaptea de 12 aprilie 2017, pe traseul central din satul Cuconeştii Noi, când inculpatul, fără a deţine permis de conducere, a urcat beat la volanul unui VAZ.
Nu s-a isprăvit cu conducerea maşinii şi a virat pe acostament, spulberând doi tineri – frate şi soră. Impactul a fost atât de violent, încât tânărul, în vârstă de 23 de ani, a decedat pe loc, iar sora acestuia, de 17 ani, a fost internată în stare gravă la spital.
Mai mult, inculpatul a fugit de la fața locului sau, mai exact, şi-a continuat drumul, fiind la scurt timp reţinut de oamenii legii.
Expertizele dispuse de procurorii pe caz au concluzionat că, în momentul impactului, șoferul în vârstă de 29 de ani conducea cu o viteză de peste 80 km/h.
La aplicarea sentinţei, a fost luată în calcul şi pedeapsa aplicată anterior acestuia pentru o altă crimă şi anume – vătămarea intenţionată gravă a integrităţii corporale sau a sănătăţii unei persoane.
Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"