NordNews
Avem ce spune

Un șofer moldovean, prins de polițiștii români cu un permis fals

Un cetățean al Republicii Moldova în vârstă de 33 de ani a fost prins cu un permis de conducere fals în România. Șoferul a fost supus unui control de un echipaj a poliției de frontier române din Sectorul Stânca, în data de 17 ianuarie. 

În timpul desfăşurării unei misiuni specifice de supraveghere şi control în zona de competenţă, un echipaj al poliţiei de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Stânca – I.T.P.F. Iași, a oprit pentru control, în localitatea Stânca, județul Botoșani un autoturism înmatriculat în Franţa, la volanul căruia se afla un cetățean al R. Moldova, în vârstă de 33 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova. Oamenii legii având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului au efectuat verificări suplimentare. Potrivit comunicatului emis de Poliția de Frontieră din România, carnetul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals total, iar pe numele bărbatului nu este emis niciun permis de conducere de către autorităţile din R. Moldova.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că permisul autentic i-a fost reţinut de către autorităţile din R. Moldova ca urmare a acumulării de puncte penalizare, iar permisul fals prezentat la control a fost obținut în Franţa, prin intermediul unui conaţional, contra sumei de 100 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi instigare la fals în înscrisuri oficiale.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"