NordNews
Avem ce spune

Un șofer moldovean se legitima în Germania cu permisul falsificat

Deținea două permise de conducere, dintre care unul s-a dovedit a fi falsificat. Un conațional riscă dosar penal pentru folosirea actelor oficiale false, deși în declarații a precizat că fusese asigurat de veridicitatea acestuia. Polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor și luării măsurilor legale ce se impun, scrie deschide.md

Astăzi, în jurul orei 08:10, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, pe direcția ieșire din Republica Moldova s-a apropiat un autoturism, înmatriculat în Germania, condus de un tânăr conațional. După legitimarea acestuia, polițistul de frontieră a solicitat și actele pentru mijlocul de transport. În baza analizei de risc, dar și declarației primare a șoferului, a fost luată decizia extinderii verificărilor. Astfel, în portmoneul personal tânărul deținea două permise de conducere, care ar fie liberate pe numele său de către autoritățile naționale și cele din România. La cercetarea minuțioasă a documentelor, polițistul de frontieră a observat în actul românesc mai mulți indici de falsificare.

Ca urmare, șoferul – un locuitor al raionului Călărași, în vârstă de 24 de ani, a comunicat că permisul în cauză l-a perfectat în Germania, pentru a se angaja la un post de muncă mai bine plătit. A cumpărat documentul cu 300 de euro, fiind ajutat de o persoană identificată pe internet.

Astfel, permisul de conducere falsificat a fost ridicat și urmează să fie transmis spre expertiză, iar polițiștii de frontieră investighează cazul sub toate aspectele legale pentru încadrarea juridică a faptei. Cetățeanul moldovean și-a continuat călătoria.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata