NordNews
Avem ce spune

Un soldat din Transnistria, împușcat mortal de un tovăraș de slujbă

Un tânăr soldat de 19 ani, înrolat în structurile pseudo-militare din regiunea transnistreană, a fost împușcat mortal de un tovăraș de slujbă. Potrivit autorităților separatiste, totul s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orei 14, scrie deschide.md

Așa-zisul Minister al Apărării din Transnistria susține că un bărbat care-și desfășoară serviciul militar în baza de contract, aflându-se la postul de pază, în timp ce examina un automat de model AK-47 pentru a vedea dacă are cartușe, ar fi apăsat „întâmplător” pe trăgaci. Ca urmare, glontele l-a țintit direct în cap de un soldat prezent în aceeași încăpere.
Victima s-a stins din viață pe loc.
Pretinsele autorități din regiune au deschis un dosar penal pe marginea săvârșirii infracțiunii de „omor din imprudență”, iar suspectul ar fi fost reținut.
Astăzi, Biroul Politici de Reintegrare de la Chișinău a emis un comunicat în care anunță că s-a autosesizat pe marginea acestui caz. Mai mult, aceștia solicită „organelor de aplicare a legii să investigheze acest incident în regim de urgență și atrage atenția Avocatului poporului și partenerilor internaționali asupra necesității de a monitoriza investigarea acestui caz în regim prioritar”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"