NordNews
Avem ce spune

Un şomer din Floreşti, reţinut pentru trafic de influenţă. Ar fi primit 15 000 de lei pentru a perfecta două premise de conducere

Un șomer din Floreşti a fost reţinut, în această dimineaţă, de ofiţerii DGT Nord a CNA şi procurorii anticorupţie într-un dosar de trafic de influenţă. Bărbatul este suspectat că ar fi pretins şi primit de la doi cetăţeni 7400 de lei şi alţi 7705 lei pentru a-i ajuta să obţină mai uşor permisele de conducere.
 
Mai exact, în ambele cazuri, bănuitul ar fi susţinut că ar avea influenţă asupra unor angajaţi ai Secţiei de înmatriculare a transportului şi calificare a conducătorilor auto din mun. Bălţi şi că i-ar putea determina să-i  favorizeze pe cei doi candidaţi la examenele teoretice şi practice. Pentru serviciile sale, acesta ar fi pretins circa 15 000 de lei.
 
După ce a fost denunţat, DGT Nord a CNA a iniţiat două cauze penale pentru trafic de influenţă pe care le-a conexat, ulterior, într-o singură procedură. Bănuitul a fost reţinut pentru 72 de ore şi plasat în izolatorul de detenţie provizorie al Inspectoratului de poliţie din Floreşti.
 
Dacă va fi găsit vinovat, tânărul riscă până la 6 ani de închisoare. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile a instanţei de judecată.
 

Procuratura Anticorupţie, oficiul Nord, conduce urmărirea penală.
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata