NordNews
Avem ce spune

Un student american a fost condamnat la ani grei de temniță în Rusia

Studentul american Trevor Reed a fost condamnat joi în Rusia la nouă ani de închisoare pentru ultraj cu violenţă, informează Reuters, potrivit agerpres. Instanţa a reţinut că el le-a pus în pericol viaţa celor doi poliţişti care l-au arestat vara trecută, după o petrecere la Moscova.

Reed, student la Universitatea North Texas şi fost infanterist marin, a susţinut că nu îşi aminteşte cele întâmplate, deoarece era beat când a fost reţinut. După ce i-au fost prezentate dovezile, el nu a recunoscut fapta.
Procuratura a susţinut că pe 15 august 2019, după ce a fost arestat, inculpatul l-a prins cu mâna pe unul din poliţişti, aflat la volan, provocând o pierdere periculoasă a direcţiei autovehiculului. De asemenea, el l-a lovit cu cotul pe cel de-al doilea poliţist.
Apărarea a afirmat că acuzaţiile sunt false, că Reed nu ar fi trebuit reţinut de la bun început şi că poliţiştii şi-au schimbat depoziţiile pe parcursul procesului.
Reed a intrat în Rusia ca turist, în mai anul trecut, pentru a-şi vizita prietena rusoaică şi a învăţa limba rusă.
Sentinţa pronunţată joi a fost ceva mai mică decât cea cerută de procuratură, de nouă ani şi opt luni.
Condamnarea lui Reed înrăutăţeşte şi mai mult relaţiile dintre Washington şi Moscova, apreciază Reuters. Luna trecută, cetăţeanul american Paul Whelan a fost condamnat în Rusia la 16 ani de închisoare pentru spionaj – acuzaţie pe care a respins-o. Investitorul american Michael Calvey se află în arest la domiciliu, fiind acuzat de autorităţile ruse de fraudă, pe care nu o recunoaşte.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"