NordNews
Avem ce spune

Un student s-a îmbogățit datorită selfie-urilor făcute pentru amuzament. O poză costă și 10.000$

Un student din Indonezia s-a îmbogățit după ce a transformat o colecție de selfie-uri în jetoane nefungibile (NFT) din amuzament, scrie The Independent. Sultan Gustaf Al Ghozali, student la Informatică, și-a făcut aproape 1.000 de selfie-uri stând în fața computerului, pe o perioadă de patru ani, înainte de a le transforma în NFT – articole digitale unice care sunt cumpărate, vândute și stocate pe un blockchain.

Inițial, tânărul de 22 de ani și-a vândut pozele cu 3 dolari fiecare, însă, ulterior, valoarea lor a ajuns la 10.000 de dolari, fiecare, după ce a atras atenția unor investitori în criptomonede,

„Îmi încarc fotografiile ca NFT, lol”, a scris el pe Twitter pe 10 ianuarie. A doua zi, Sultan a revenit pe platformă, spunând că „nu îi vine să creadă că oamenii chiar i-au cumpărat NFT-urile”. Într-o singură zi a reușit să vândă 35 de poze. Ulterior, în acea zi, a vândut 200 de selfie-uri.

„Mă gândeam că ar putea fi amuzant dacă fața mea ar ajunge la vreun colecționar”, a declarat Ghozali pentru AFP. „Nu m-am gândit niciodată că cineva ar dori să cumpere selfie-urile, motiv pentru care am stabilit prețul inițial la 3 dolari”.

Acum, selfie-urile sale se vând cu 12.500 de dolari, fiecare, iar întreaga colecție, numită Ghozali Everyday, este evaluată la peste un million de dolari.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"