NordNews
Avem ce spune

Un tânăr a fost reținut la frontieră cu un permis de conducere fals. L-ar fi găsit pe o stradă din Germania

Un cetățean în vârstă de 31 de ani a fost reținut la punctul de trecerea a frontierei Sculeni, după ce la el a fost depistat un permis de conducere fals. Bărbatul a declarat că a depistat documentul pe o stradă din orașul Trier, Germania și chiar a făcut o postare pe rețelele de socializare în speranța că va găsi proprietarul acestuia, transmite jurnal.md. 

Incidentul a fost înregistrat în seara zilei de 9 februarie, curent, în punctul de trecere Sculeni. Pe sensul de ieșire s-a apropiat un microbuz de model Volkswagen, care efectua cursa Republica Moldova-Olanda. La volan se afla un locuitor al raionului Dubăsari, în vârstă de 31 de ani.

În timpul controlului, polițistul de frontieră a solicitat prezentarea tuturor documentelor deținute. Astfel, conducătorul auto a scos din portmoneu un permis de conducere, care ar fi fost eliberat de autoritățile naționale pe numele unui alt conațional. Supus examinării cu tehnica din dotare s-a depistat că elementele de protecție a acestuia nu corespund unui act veridic.

Audiat, bărbatul a declarat că l-a găsit pe o stradă din orașul Trier, Germania. I-a atras atenția faptul că era un permis moldovenesc. Mai mult ca atât, el a postat o imagine a acestuia pe o rețea de socializare în speranța că va găsi posesorul actului. Tânărul a menționat că nu a bănuit că documentul ar putea fi fals.

Ca rezultat, poliția de frontieră a inițiat un proces verbal de constatare pe numele bărbatului, iar actul va fi supus expertizei tehnice. Cercetările vor continua până la elucidarea circumstanțelor și încadrarea juridică a acestui caz.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"