NordNews
Avem ce spune

Un tânăr de 19 ani a încercat să scoată din R. Moldova peste 240 de litri de alcool

Un tânăr de 19 ani cu cetățenie română și a R. Moldova a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. La verificări, polițiștii au descoperit 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România, informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi. Valoarea amenzii primită este dublă față de cât valora marfa, scrie digi24.ro.

Tânărul conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldovca. Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei.

Cu această ocazie poliţiştii de frontieră în colaborare cu lucrători vamali au descoperit în bagajele personale ale tânărului, printre haine cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (coniac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România.

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 2.060 de lei românești a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei românești, echivalentul la 20 000 de lei moldovenești.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei românești şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei românești.

Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exactitate a conţinutului şi valorii acestuia.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"