NordNews
Avem ce spune

Un tânăr din Drochia, reținut pentru trafic de influență

Un tânăr din Drochia a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție, fiind bănuit de trafic de influență. Acesta ar fi pretins că poate „ajuta” un bărbat să-și soluționeze cazul contravențional ajuns în instanța de judecată.

Potrivit ofițerilor de investigație, tânărul ar fi cerut 3000 de lei, sub pretextul că ar putea influența polițiști și judecători ca să emită o decizie în favoarea ultimului, astfel încât acesta să nu fie sancționat și lipsit de dreptul de a conduce mijloace de transport. Inițial, suma ar fi fost de 3 ori mai mare.

Cazul a fost documentat de CNA în comun cu SPIA a MAI, iar urmare a măsurilor speciale de investigație și acțiunilor de urmărire penală întreprinse, tânărul a fost recunoscut în calitate de bănuit și reținut pentru 72 de ore.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 unităţi convenţionale sau închisoare de până la 7 ani.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"