VIDEO | Un tânăr în scaun cu rotile din Cupcini, Edineț, vrea să devină consilier orășenesc

Distribuiti mai departe...
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Și-a transformat durerea în putere și a hotărât să fie el schimbarea pe care vrea s-o vadă în societate. Un tânăr de 29 de ani din orașul Cupcini, raionul Edineț, vrea să devină consilier. Nimic neobișnuit, dacă nu și-ar trăi viața într-un scaun cu rotile.

Un tânăr în scaun cu rotile din Cupcini, Edineț vrea să devină consilier orășenesc

Un tânăr în scaun cu rotile din Cupcini, Edineț vrea să devină consilier orășenesc

Gepostet von Nord-News am Dienstag, 1. Oktober 2019

Dorin Pulbere a demonstrat comunității că scaunul cu rotile nu este un impediment. Și-a depus candidatura și la alegerile locale precedente pe lista unui partid politic, dar nu a reușit. Tânărul nu s-a resemnat și a decis să candideze, de această dată, independent.

“La aceste alegeri din 2019 am hotărât să candidez independent. Am reușit să strâng semnăturile necesare, am reușit să depun pachetul de documente și acum sunt înregistrat candidat independent la Consiliul Orășenesc și candidat independent la Consiliul Raional Edineț”, spune Dorin Pulbere, candidat independent la funcția de consilier.

Un incident tragic de acum 13 ani l-a lăsat pe Dorin imobilizat într-un scaun cu rotile. După ce s-a împăcat cu soarta, tânărul a decis că vrea să fie util societății și să susțină oamenii cu dizabilități. Un prim proiect pe care ar vrea să-l realizeze este amenajarea unei piscine publice.

“Așa dorință de a amenaja o zonă de odihnă cu piscină publică. Această problemă, într-un fel sau altul, cândva m-a afectat și pe mine. Trauma pe care am primit-o, a fost de la iaz. În adolescență, la 16 ani, am sărit în iaz”, mărturisește Dorin.

Dizabilitatea l-a făcut să-și pună mai multe întrebări, iar după ce a aflat unele răspunsuri, a început o viață activă.

“Am început să mă implic în diferite proiecte ce țin de persoanele cu dizabilități, începând de la accesibilitate și terminând cu lidership-ul  și luarea deciziilor locale”.

Dorin spune că nu vrea să facă politică de dragul politicii, ci să fie mai aproape de oameni și de problemele lor.

“Nu doresc să fiu politician. Vreau să fiu un om care ar aduce o schimbare și oamenii să nu mă voteze ca pe un politician, dar ca pe o persoană în care ar avea încredere.”

E sociabil, perseverent, sigur pe sine, așa îl descriu membrii familiei pe Dorin.

“Cumsecădenie la o sută de procente, un băiat răzbătător, tot ce își propune, dobândește. Este o persoană pozitivă, plină de viață, de la care avem multe de învățat”, spune Sorina, sora lui Dorin.

“Eu mă bucur pentru dânsul și aș vrea ca el să aibă ocupație, să aibă la ce se gândi. Am încredere, pentru că nu de acum se ocupă cu asta. Noi am fost pe la Chișinău, la training, unde am învățat împreună cu el despre accesibilități și am încredere că va face ceva pentru a ajuta persoanele cu dizabilități”, menționează și Galina Pulbere, mama lui Dorin.

Oamenii spun că îl susțin pe Dorin și cred că anume el va contribui la soluționarea problemelor din oraș: drumuri mai bune, apă de calitate și un mediu mai curat.

“Eu sunt numai pentru. Eu vă spun sincer. Poate se va face ceva, cei care au fost până acum, nu au făcut nimic”.

“Eu cred că va avea succes. Sunt mai mult decât convinsă că va avea multe voturi. Eu am mare încredere în el, ca bărbat, ca prieten, ca vecin. Are caracter, voință, inimă bună și cred că va avea succes mare”.

“Oamenii vor crede în el. El gândește bine, e lucid, poate face multe. Este un candidat bun. Avem nevoie de drumuri pentru că ne distrugem încălțămintea, copiii merg pe aici”.

Pentru funcția de consilier raional la alegerile locale generale din 20 octombrie 2019, la Edineț au fost înregistrați doi candidați independenți, iar pentru funcția de consilier orășenesc în orașul Cupcini au fost înregistrați cinci candidați.

leave a reply