NordNews
Avem ce spune

Un tânăr originar din Drochia a estorcat 4000 de euro, pe internet

Un tânăr de 29 de ani, originar din raionul Drochia, a fost reținut, fiind bănuit că a estorcat patru mii de euro, pe internet, de la o persoană aflată peste hotare. Acesta îi trimitea victimei mesaje în care o mințea și cerea de la aceasta să-i facă transferuri de bani, scrie tv8.md.
Totul s-a întâmplat în perioada anilor 2018 – 2019.
Bănuitul a fost reținut acum trei zile, de ofițerii CCCI de comun cu ofițerii Direcției Nord al INI și cu suportul angajaților BPDS Fulger, după ce au efectuat percheziție la domiciliul suspectului pentru acumularea probelor pertinente și concludente.
Persoana a fost reținută pentru 72 de ore şi este anchetat penal pentru săvârșirea infracțiunii de escrocherie. Suspectul a fost anterior judecat, potrivit procurorilor.
În conformitatea cu legislația națională, ultimul riscă amendă în mărime de la 850 la 1350 unități convenționale sau pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 2 la 6 ani.
În acest context Centrului pentru combaterea crimelor informatice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, avertizează cetăţenii Republicii Moldova mai cu seamă cei care lucrează peste hotarele ţării să atragă o atenţie sporită la solicitările de împumuturi de bani prin intermediul conturilor odnoklasniki, facebook, vk, instagram, etc., inclusiv de pe conturile cu imagini a persoanelor cunoscute, deoarece toate acestea sunt metode folosite de Escroci!!!! prin conturi clonate a rudelor şi prietenilor.
În perioada anilor 2018-2019 de către angajaţii Centrului au fost documentate 46 cazuri de acest gen, pentru a preveni acest fenomen, oamenii legii vin cu recomandarea ca la astfel de solicitări mai întâi de toate a contacta telefonic rudele, prietenii pentru a confirma necesitatea unui împrumut bănesc.
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"