NordNews
Avem ce spune

Un tren de călători de pe ruta Ungheni-Bălți a luat foc lângă Scumpia, Fălești

Trenul de pe ruta Ungheni–Bălți a luat foc. Pasagerii nu au avut de suferit, însă mecanicul și asistentul acestuia au fost transportați la Spitalul Raional Ungheni pentru investigații medicale. Accidentul a avut loc ieri, 7 iulie, la orele 17:50.
 Trenul de pasageri a luat foc în apropiere de satul Scumpia din raionul Fălești. Pompierii au fost alertați la ora 17:50, la stingerea incendiului participând  trei echipaje de salvatori. Pasagerii au fost evacuați în scurt timp, astfel că nimeni n-a avut de suferit.
Solicitată telefonic, Daria Neceaieva, ofițer de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat pentru nordnews că: “Focul a distrus 80% din locomotivă. Mecanicul și asistentul s-au intoxicat cu fum și au fost transportați la Spitalul Raional Ungheni cu mici arsuri și intoxicație. În cele din urmă, au fost externați, starea lor fiind stabilă”.
Potrivit șefului adjunct de la Întreprinderea de Stat Calea Ferată din Moldova, Ghenadie Rusica: “Cei zece calătorii din tren au fost transportati cu microbuzul la locul de destinație, Bălți. Mecanicul și asistentul său erau într-o stare bună.”
În chiar dimineața zilei de azi, la ora 06.40, s-a produs un incendiu la stația de cale ferată din orașul Cornești, unde au luat foc două locomotive ale unui tren marfar, ce tractau 36 de vagoane. Incendiul a fost stins în la scurt timp.
Echipa nordnews.md a încercat să obțină un comentariu de la șeful Depoului de Locomotive nr.1 din Chișinău,  referitor la accidentele care au avut loc ieri și astăzi, precum și să afle dacă accidentul cu trenul de pasageri va afecta graficul circulației trenurilor pe ruta Ungheni-Bălți. Însă, din păcate, acesta nu a răspuns la telefon.
Amintim că la 12 noiembrie a lui 2018, locomotivele unui tren de marfă, care se îndrepta spre Bălți, au luat foc în apropiere de satul Stolniceni din raionul Ungheni.


 
 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"