NordNews
Avem ce spune

Un ucrainean a încercat să treacă ilegal frontiera moldovenească. În goana după „un loc de trai mai bun”

Un ucrainean a fost prins în timp ce încerca să treacă ilegal frontiera Republicii Moldova. Bărbatul le-a spus oamenilor legii că „era în căutarea unui loc de trai mai bun, dar și a unui loc de muncă plătit”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră, scrie agora.md.

Incidentul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Palanca – Udobnoe.

„La aproximativ 1,5 km de frontieră a fost reținut un bărbat de 30 de ani, fără acte de identitate și vorbitor doar de limba ucraineană. Pentru documentarea cazului, persoana a fost escortată la sediul Sectorului Poliției de Frontieră. Astfel, urmare a verificărilor amănunțite, dar și a schimbului de informații cu grănicerii ucraineni, s-a stabilit că tânărul este locuitor al satului Udobnoe, raionul Belgorod Dnestrovsk, Ucraina. În declarații, acesta a recunoscut că a traversat ilegal frontiera de stat din lipsa actelor de călătorie, restricțiilor impuse în perioada pandemică, dar și din dorința de a-și găsi un loc de trai mai bun”, se spune în comunicat.

Bărbatul a fost predat autorităților ucrainene. Cazul este în continuare cercetat de ofițerii de urmărire penală din cadrul Direcției regionale Est, pe faptul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.
Poliția de Frontieră a precizat că, în perioada stării de urgență, și-a fortificat acțiunile de reacție și intervenție pe linia securizării frontierei de stat. Astfel, pe segmentul „verde” al frontierei activează mai multe patrule și sunt desfășurate diverse operațiuni.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"