NordNews
Avem ce spune

Un uragan puternic a ucis 50 de oameni în Statele Unite. Mai multe persoane sunt de negăsit

Bilanţul deceselor provocate de uraganul Ida, în nord-estul Statelor Unite, a crescut duminică la cel puţin 50. Oamenii mai speră că persoanele date dispărute în timpul inundaţiilor, vor fi găsite. Papa Francisc s-a rugat pentru cei afectaţi de dezastru, scrie digi24.ro.

Autorităţile din statul New York au confirmat 17 decese, patru au fost raportate în comitatul Westchester, iar restul în metropola New York, unde aproape toate victimele au fost surprinse de ape în apartamente amenajate în subsoluri în mod ilegal, una dintre ultimele variante accesibile pentru locuitorii cu venituri reduse, a declarat un purtător de cuvânt al guvernatorului Kathy Hochul.

În New Jersey au fost confirmate 27 de decese în urma furtunii, alte patru persoane fiind date dispărute, a precizat un purtător de cuvânt al guvernatorului Phil Murphy. Printre cei dispăruţi se numără doi studenţi, care au fost văzuţi ultima dată în Passaic, New Jersey, miercuri. Ei ar fi fost surprinşi de inundaţiile provocate de precipitaţiile istorice aduse de uraganul Ida, în timpul cărora râul Passaic a ieşit din matcă.

O slujbă de comemorare a fost organizată duminică la Universitatea Seton Hall din South Orange pentru Nidhi Rana, o studentă în primul an de facultate din Passaic, care a fost văzută ultima dată cu prietenul ei, Ayush Rana, student la Universitatea de Stat Montclair, în timp ce apele repezi se învolburau în jurul maşinii acestuia.

Alte state din nord-estul american unde au fost raportate decese în urma furtunii Ida sunt Connecticut, unde cel puţin o persoană a murit, Pennsylvania, cu cel puţin patru morţi, şi Maryland, cu cel puţin o victimă.

Guvernatorul din Louisiana a anunţat sâmbătă că numărul persoanelor care au murit în urma trecerii furtunii peste acest stat de pe coastele Golfului Mexic a crescut la 12. Ida a lovit statul Louisiana în data de 29 august cu intensitatea unui uragan de categoria 4, doborând copaci şi distrugând linii de înaltă tensiuni, cu viteze ale vântului de până la 272 km/h. Sute de mii de persoane din Louisiana au rămas fără electricitate.

Grand Classica, o navă de croazieră având la bord 1.500 de lucrători trimişi în zonă pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, a ridicat sâmbătă ancora din portul Palm Beach şi urmează să sosească marţi la New Orleans, în baza unui acord semnat cu Entergy Corp., potrivit Bahamas Paradise Cruise.

Papa Francisc a transmis condoleanţe victimelor uraganului Ida în timpul slujbei duminicale din Piaţa Sf. Petru de la Vatican.

„Fie ca Domnul să primească sufletele celor morţi şi să le ofere putere celor care suferă în urma acestui dezastru”, a spus suveranul pontif.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"