NordNews
Avem ce spune

Un vot face schimbarea. Îndemnul unei tinere din Bălți

La ai săi 18 ani are spiritul civic dezvoltat și susține cu încredere, că votul ei poate schimba în bine lucrurile în Bălți. Vorbim despre Valeria Ciolac, care la alegerile locale generale de azi, a mers pentru prima dată la vot.

„Eu m-am trezit foarte încântată și entuziasmată, pentru că am știut, că astăzi,  îmi voi face vocea și preferințele politice auzite. Le-am spus și părinților mei mamă, tată, astăzi este ziua de vot și noi trebuie să ieșim la vot, că doar așa, putem schimba ceva aici, la Bălți”. a spus Valeria Ciolac.

Tradițional, cei care votează pentru prima dată sunt însoțiți de aplauze. De asta a vut parte și Valeria.

„Orice vot poate face diferența de exemplu: cu un singur vot diferența, Franța a trecut de la ma monarhie la republică. Cu un singur vot diferență în anul 1923 Adolf Hitler preia conducerea partidului nazist și astfel schimbă cursul întregii istorii”, a adăugat eleva.

Valeria este nemulțumită de faptul că mulți din semenii săi nu sunt interesați de situația politică din țară. Ea crede că alegerea lor de a sta pe canapea, tot este o metodă de a vota.

„Este foarte important ca tinerii să meargă la vot, pentru că a nu vota înseamnă tot a vota. Înseamnă predarea puterii în mod conștient și deliberet celor pe care îi disprețuiești și pe care încerci să-i respingi, dar de fapt tot ei profită de absența noastră”,  a precizat tânara.

Tânăra și-a dat votul unui candidat la funcția de edil care în opinia sa, va transforma Bălțiul într-un oraș prosper.

În urma acestor alegeri locale în fruntea administrației publice locale din Bălți să vină o echipă de oameni faini, o echipă de oameni care să fie ghidați după principiul meritocrației, integritatea, profesionalism și care să aducă schimbări tangibile aici la Bălți”, a spus eleva.

La Bălți sunt așteptați la urnele de vot aproape 103 mii de alegători.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"