NordNews
Avem ce spune

Una dintre cele mai frumoase clădiri istorice din Bălți va fi renovată

Una dintre cele mai frumoase clădiri din municipiul Bălți, cu o mare importanță arhitecturală și istorică, va fi reabilitată. Fostul sediu al Oficiului Stării Civile, în trecut și sediul Zemstei, a fost construit la începutul secolului al XX-lea. În perioada interbelică clădirea a servit drept local al Prefecturii județului Bălți.

După lungi așteptări, astăzi, Agenția de Dezvoltare Nord a anunțat începerea activitățile de elaborare a proiectului tehnic pentru reabilitarea clădirii. În decurs de trei luni, proiectanții vor elabora documentația tehnică necesară pentru reparația clădirii istorice.

În noiembrie 2022, imobilul a fost transmis, cu titlu gratuit, din administrarea Cancelariei de Stat, gestiunea Agenției Servicii Publice, în administrarea Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, gestiunea ADR Nord.

Recent, clădirea istorică a devenit noul sediu al ADR Nord. Clădirea a fost construită la începutul secolului al XX-lea (Casa Bodescu). Inițial, edificiul avea doar un singur nivel. Până în anul 1918, în această clădire s-a aflat zemstva orașului. În perioada interbelică, edificiul a servit drept local prefecturii județului Bălți. În 1934, clădirii cu un nivel i s-a mai adăugat un etaj și este schimbatul planul. În perioada sovietică, în clădire s-a aflat Palatul pionierilor.

1 Comentariu
  1. Nicolae spune

    Sper ca renovarea sa nu insemne un „evroremont” cu termopane din Turcia si tabla din China. Asa cum arata acum este o bataie de joc, facuta dupa ureche,

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"