NordNews
Avem ce spune

Undă verde pentru DEMITEREA Procurorului General. Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea lui Stoianoglo

Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă pentru examinarea în fond sesizarea depusă de Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, cu privire la verificarea constituționalității modificărilor operate la Legea cu privire la Procuratură.

Drept inadmisibilă a fost declarată și sesizarea lui Stoianoglo cu privire la controlul constituționalității decretului președintei Maia Sandu prin care a fost încetat mandatul lui Dumitru Pulbere în calitate de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„Avizarea unor asemenea modificări constituționale, Curtea Constituțională a constatat că nu dispune de împuterniciri infraconstituționale pentru a decide asupra reformelor în sistemul de drept. Curtea a menționat că, Procuratura nu este putere judecătorească, ci este instituție de drept care contribuie la înfăptuirea actului de învinuire. Curtea nu a putut identifica la ce capitol a fost lezat dreptul de funcționare a Procuraturii Generale prin modificările recente operate”, s-a referit Domnica Manole la sesizarea privind neconstituționalitatea modificărilor operate la legea Procuraturii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"