NordNews
Avem ce spune

Unde în Bălți sau în Moldova poți găsi un loc de muncă sigur și rapid

Te pregătești să îți schimbi locul de muncă, dar să cauți oferte de angajare câteva luni, nu este o opțiune. Facturile trebuie plătite și nici tu nu te simți confortabil să te afli acasă în tot acest timp și să nu muncești.

Uite ce să faci dacă vrei să-ți găsești un loc de muncă în domeniul tău, iar timpul te presează:

# Platforme de recrutare online (site-uri web) cu o listă mare de joburi

Cea mai bună soluție pentru a scurta procesul de căutare a unui loc de muncă sunt site-urile web unde companiile publică locurile de muncă pe care le au. Majoritatea angajatorilor din Moldova folosesc aceste site-uri pentru a găsi angajați.

Exemplu de astfel de platformă este delucru.md care îți oferă posibilitatea să-ți faci un CV gratuit și să-l publici pentru a fi găsit ușor de angajatori, dar și să aplici de sine stătător printr-un singur click la oricare ofertă de angajare.

Toate locurile de muncă sunt grupate pe categorii, precum Marketing, Finanțe, Transport, Vânzări ,Personal Necalificat, etc..

Așa îți va fi mai ușor să găsești locul de muncă potrivit ție.

# Asigură-te că nu aplici la joburi false sau companii dubioase

O să economisești mult timp și nervi dacă o să ai grijă să nu aplici la joburi false sau lansate de companii dubioase. Riști să lucrezi timp de mai multe luni fără vreo formalitate și, prin urmare, fără vreo siguranță și protecție de a primi salariul meritat.

Verifică, în primul rând, dacă compania la care aplici are un site web sau, cel puțin, o pagină pe rețelele de socializare. Lipsa oricăror informații în privința unei companii trebuie să fie un semnal de alarmă. Caută recenzii despre această companie, apelează la prieteni, poate ei cunosc câte ceva despre ea.

 

# Selectează locuri de muncă care se potrivesc domeniului și experienței tale

Cea mai scurtă cale spre a fi chemat la un interviu este să aplici la acele oferte de lucru care corespund experienței tale.

Opțiunea de a căuta locuri de muncă pe diferite specializări este de bază și o vei regăsi pe orice platformă de recrutare online. Adițional, anunțurile de angajare publicate pe portalul  delucru.md conțin explicit și numărul de ani de experiență necesari într-o poziție similară.

Dacă ești specialist în creditare de 5 ani, ai șanse mai mari să fii angajat pentru o poziție în același domeniu decât să demonstrezi că te-ai descurca bine în calitate de contabil.

# Află totul despre mediul și condițiile de muncă

Cu siguranță nu ai vrea să aplici la un loc de muncă, să fii invitat la interviu și abia atunci să afli că, de fapt, compania activează într-un domeniu care nu te interesează, iar ceea ce îți poate oferi nu este ceea la ce te așteptai. 

Ideal ar fi să știi înainte de a aplica cât mai multe despre companie. Pe delucru.md poți consulta profilul fiecărei companii care postează un anunț de angajare și care conține informații despre activitatea lor, site-ul web, poze și beneficiile concrete pe care le oferă angajaților. Peste 1800 de companii diferite au în prezent locurile de muncă vacante publicate pe site, așa că ai de unde alege.

 # Aplică la mai multe posturi concomitent

Acum că ai găsit în același loc mai multe oferte de lucru care corespund cu specialitatea ta și ești mulțumit de valorile și condițiile de muncă din companiile care le oferă, nu ți-a mai rămas decât să trimiți CV-ul către toate aceste companii, iar aplicarea la fiecare job de care ești interesat poate fi făcut print-un singur click dacă ai Cv-ul completat pe site-ul delucru.md.

Prin platforma delucru.md încercăm să te aducem mai aproape de angajatori și să-ți oferim toată susținerea necesară în procesul de angajare, dar și să-ți redăm încrederea de sine pe drumul către locul de muncă dorit.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata