NordNews
Avem ce spune

Unde va călca piciorul Patriarhului Kiril – vor „înflori” trotuarele

În timpul ședinței Primarului Nicolae Grigorișin cu șefii serviciilor municipale din orașul Bălți, care a avut loc astăzi, 24 octombrie, s-a menționat că, cu prilejul vizitei Patriarhului Kirill, au început să fie reparat trotuarul din fața Catedralei Sf. Nicolae.
În cadrul întâlnirii, primarul orașului a pus în discuție un șir de probleme: colectarea gunoiului, organizarea zonelor de odihnă pentru tineri, cazurile de avariere a apeductului municipal etc. Unul dintre subiectele de mare acuitate pus în discuție a fost problemele legate de începerea livrării orășenilor energiei termice și, în mod special, datoriile celor care nu sunt în stare să plătească pentru agentul termic consumat. Reprezentanții CET-NORD, la rândul lor, au afirmat că nu pot menaja pe nimeni, întrucât regulile sunt aceleași pentru toți, respingând astfel cererea lui Grigorișin de a a tolera temporar datoriile cetățenilor care nu au resurse financiare pentru a lichida datoriile.
Subiectul de top al ședinței date a fost, totuși, cel al reparației trotuarului din fața Catedralei Sf. Nicolae. Directorul Departamentului Construcții Capitale, Larisa Bragari, a spus că, în legătură cu vizita Patriarhului Kiril, au început deja lucrările și că va fi reparat doar segmentul din fața catedralei. La rândul său, primarul Grigorisin a reacționat nervos, spunând că proiectul reparației porțiunii de trotuar a fost aprobat cu mult timp în urmă și că lucrările se desfășoară conform planului.
Nu e de prisos să spunem că, în același timp, locuitorii din Bălți se plâng de calitatea trotuarelor din alte zone/cartiere, care se află într-o stare deplorabilă, dar primăria municipiului nu acordă atenție acestei probleme.
Amintim că, duminică, 28, la ora 10, în Catedrala Sf. Nicolae, Patriarhul Moscovei și întregei Rusii Kiril va ține o liturgie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"