NordNews
Avem ce spune

Unde va fi construit Spitalul Regional Bălți. A fost ales un teren de 5 ha

După lungi discuții, autoritățile au decis unde va fi construit Spitalul Regional Bălți. Instituția medicală care va avea capacitatea de a acorda asistența medicală necesară pentru 300 de mii de pacienți din nordul țării, va fi construit pe un teren cu suprafața de cinci hectare din extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani. Terenul este în gestiunea Institutului de Cercetări pentru Culturile de Câmp „Selecția” și ar urma să fie retras din circuitul agricol 

Potrivit unui proiect de lege, dreptul de administrare asupra terenului cu suprafața de cinci hectare se propune a fi transmis de la Agenția Proprietăți Publice către Ministerul Sănătății, aceasta fiind o condiționalitate a Băncii de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru aprobarea împrumutului acordat Republicii Moldova pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Sănătății și urmează a fi examinat de deputați în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Și la Cahul va fi construit un spital regional care va oferi servicii pentru 120 de mii de persoane.

Construcția celor două spitale va fi finanțată de Banca Europeană pentru Investiții și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

În prezent, Spitalul Clinic Bălţi acordă servicii medicale pentru locuitorii celor 11 raioane din nordul Republicii Moldova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"