NordNews
Avem ce spune

Unii locuitori din Bălți riscă să rămână fără căldură. Au acumulat datorii de milioane

Consumatorii „Termogaz-Bălți” riscă să rămână fără căldură din cauza că nu achită facturile la agentul termic. Directorul SA „CET-Nord”, Adrian Crasnobaev, a declarat că oamenii au acumulat datorii de milioane, iar pentru luna decembrie facturile nu au fost achitate nici în jumătate. Totodată, întreprinderea a fost anunțată de „Moldovagaz” despre sistarea livrărilor de gaze, dacă datoria nu va fi achitată.

„Deși noi funcționăm în regim normal, întotdedauna depunem efortul de a asigura consumatorii cu energie termică. Cu părere de rău, la situația actuală, plățile sunt foarte mici, care este motivul nu este clar, însă, la ora actuală, din facturile de 2 milioane 438 mii lei au fost achitate 1,150 mln, dintre care 470 de mii lei sunt compensațiile oferite de Guvern, ceea ce ne-a permis să achităm doar jumătate din suma care a fost facturată de către „Moldovagaz”.”

„Noi am primit săptămâna trecută un aviz din partea „Moldovagaz” că în cazul în care, până la data de 25, nu va fi achitată datoria, pot fi puse în discuție problemele ce țin de sistarea livrării gazelor de „Termogaz”. La moment avem gaz. Sâmbătă și duminică am remis în adresa consumatorilor avizuri cu solicitările de a achita facturile, însă situația nu s-a schimbat. Plățile sunt foarte mici”, a adăugat Adrian Crasnobaev.   

Amintim că SA „CET-Nord” a devenit unicul furnizor de energie termică din municipiul Bălți după ce a absorbit întreprinderea „Termogaz”.

 

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"