NordNews
Avem ce spune

Unioniștii cer Parlamentului să declare sărbătoare de Ziua Unirii Basarabiei cu România. Răspunsul președintelui Comisiei cultură

Mișcarea Politică UNIREA a înregistrat un demers la Secretariatul Parlamentului, prin care a cerut ca ziua de 27 martie să fie declarată zi de sărbătoare națională pentru a marca Ziua Unirii Basarabiei cu România, potrivit tv8.md.
Președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Adrian Lebedinschi, a răspuns la solicitare, argumentând că în legislaturile anterioare au mai fost asemenea propuneri care nu au fost susținute, pentru că nu exista o majoritate parlamentară sau nu au fost prezentate argumentate convingătoare.
Răspunsul socialistului Adrian Lebedinschi, cel care deține cetățenia României, cel care a ajuns să decidă în numele nostru, și care blochează această propunere, ca să nu ajungă un proiect de inițiativă legislativă pe ordinea de zi a Parlamentului, este unul strict politic.
Mișcarea Politică UNIREA a adresat această propunere tuturor deputaților din legislatura actuală și nu președintelui comisiei de profil, care nu poate decide în numele tuturor, blocând această propunere după bunul său plac. Obligația lui Lebedinschi este să propună spre examinare Parlamentului solicitarea noastră, nu să ne scrie note informative despre activitatea legislaturilor anterioare”, se arată indignat Valeriu Munteanu, președintele Partidului Uniunea Salvați Basarabia.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"