NordNews
Avem ce spune

Uniunea Europeană anunță noi burse pentru elevi care doresc să participe la Școala Europeană a Parteneriatului Estic

Un nou apel pentru burse a fost extins  până pe 18 martie pentru elevi din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, cu vârste între 16-17 ani, care doresc să își aprofundeze cunoștințele despre Europa și Uniunea Europeană.
 
Programul de burse este finanțat de Uniunea Europeană, care va sprijini treizeci și cinci dintre cei mai buni elevi din cele șase țări, în vederea obținerii unei Diplome de Bacalaureat Internațional (IB) de înaltă calitate, recunoscute pe plan internațional, cu specializare în domeniul studiilor europene. Programul Școlii Europene a Parteneriatului Estic este asigurat de New School din Tbilisi, Georgia, care oferă un curs academic de doi ani, începând cu anul universitar 2019-2020.
 
Acest program unic de diplomă combină excelența academică a IB cu un învățământ specializat inspirat de sistemul Școlilor Europene. Elevii selectați vor urma cursuri într-un mediu multilingv și multicultural, care le va permite să extindă înțelegerea lor asupra Europei și Uniunii Europene și să își aprofundeze cunoștințele despre limbile, literatura şi istoria Europei. Elevii vor avea, de asemenea, acces la un program extra-curricular bogat și vor avea șansa de a participa la conferințe de nivel înalt pe teme legate de UE. Absolvenții vor obține o Diplomă de Bacalaureat Internațional despre Studii Europene.
 
Școala Europeană a Parteneriatului Estic a fost înființată ca parte a eforturilor Uniunii Europene și a țărilor partenere în vederea consolidării oportunităților educaționale și schimburilor interregionale pentru tinerii din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina.
 
Elevii interesați trebuie să își depună cererile prin intermediul paginii web: www.eapeuropeanschool.eu până pe 18 martie 2019, ora 12:00 (la prânz, UTC +4:00). Procesul de selecție va include teste scrise și interviuri pentru candidații preselectați. Lista beneficiarilor de burse pentru anul universitar 2019-2020 va fi anunțată până la sfârșitul lunii mai 2019.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"