NordNews
Avem ce spune

Uniunea Europeană va continua să sprijine Republica Moldova în domeniul educației, culturii și cercetării

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Liliana Nicolaescu-Onofrei, a avut miercuri, 17 iulie, o întrevedere cu şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko.  În cadrul discuției au fost abordat subiecte privind consolidarea cooperării dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană în domeniile de competență ale ministerului, precum și continuarea proiectelor comune aflate în derulare.

Ministrul Liliana Nicolaescu-Onofrei a mulțumit oficialului european pentru sprijinul oferit în domeniile învățământului profesional tehnic, învățământului superior, cercetării și culturii, menționând că acest sprijin s-a materializat în participare la programe de importanță majoră precum  Erasmus+Europa Creativă, Programul-cadru pentru cercetare și inovare Orizont 2020 etc.

La rândul său, şeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, E.S. Peter Michalko a apreciat deschiderea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, exprimându-și disponibilitatea pentru intensificarea relațiilor de cooperare. În context, părțile au discutat despre proiectele/programele  curente: Proiectul Twinning  al Uniunii Europene „Consolidarea capacităților și a eficacității sistemului de învățământ profesional tehnic” și Proiectul Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural în Republica Moldova”.

Părțile au convenit asupramai multor acțiuni în vederea promovării valorilor comune, inclusiv prin pregătirea și organizarea unor lecții în școlile republicii, cu genericul „Împreună, suntem mai puternici”.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata