NordNews
Avem ce spune

Unui fost judecător din Drochia i-au fost confiscate peste 6 mii de euro

Unui magistrat din cadrul Judecătoriei Drochia,  condamnat la 7 ani închisoare pentru corupere pasivă i-au fost confiscate peste 6 mii de euro. Potrivit procurorilor, banii  reprezintă bunurile obținute din infracțiune. O decizie în acest sens a fost luată  marți, 16 aprilie la Curte de Apel Bălți. 
Totodată a fost menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2600 dolari SUA și 1150 Euro.
În rest, sentința a rămas fără modificări și reținerea inculpatului. Termenul pedepsei va fi calculat din momentul reținerii la expirarea tuturor căilor de atac.
Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.
Amintim că judecătorul din cadrul Judecătoriei Drochia a fost condamnat la 7 ani închisoare, amendat cu 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia de comiterea infracţiunii de corupere pasivă.
Respectivul magistrat a fost reţinut în primăvara anului 2016, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporale şi reţinerii respectivului judecător.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"