NordNews
Avem ce spune

Unul dintre profesorii turci, expulzați în septembrie a fost condamnat la șapte ani de închisoare

Unul dintre cei șapte cetățeni turci, expulzati din Republica Moldova în septembrie anul trecut, și-a aflat verdictul. Directorul Filialei Durlești a liceului „Orizont”, Riza Dogan, a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare, scrie tv8.md.
Verdictul final a fost pronunțat astăzi de către magistrați. Informația a fost confirmată de sursele TV8.
Directorul financiar al rețelei de licee „Orizont” din Moldova a fost condamnat în Turcia, în luna martie, la nouă ani de închisoare. Mai devreme, doi profesori din acest liceu au primit șase și, respectiv, nouă ani de detenție.

Acum două săptămâni, Serviciul de Informații și Securitate a prezentat Comisiei parlamentare securitate și ordine publică un raport despre expulzarea cetățenilor turci din R. Moldova. Membrii comisiei nu l-au citit deocamdată, dar promit să o facă în scurt timp. Ulterior, deputații trebuie să anunțe cine se face vinovat de expulzarea ilegală a profesorilor turci.

R. Moldova a fost condamnată în acest caz la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. Guvernul a fost obligat să achitare despăgubiri morale în valoare de 125 de mii de euro, pentru cetățenii turci cărora le-au fost încălcate drepturile.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"