NordNews
Avem ce spune

UPDATE // Spitalul Clinic Bălți va lupta cu coronavirus. Au fost aduse încă trei aparate de respirație artificială și 500 de costume de protecție

De astăzi, Spitalul Clinic Bălți va putea trata de coronavirus populația din nordul țării. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a alocat instituției curative mai multe teste și echipamente speciale pentru tratarea pacienților. Informația a fost confirmată de șeful Spitalului Clinic, Serghei Rotari. El a menționat, că angajații medicali, au urmat cursuri de instruire pentru a face față luptei cu COVID-19.

Pacienții cu simptome de coronavirus vor fi internați în Secția Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Clinic Bălți. Secția a fost dotată cu 40 de boxe medicale și încă trei aparate de ventilare artificială a plămânilor. În cadrul secției activează 30 de lucrători medicali, care au fost echipați cu 500 de costume de protecție. Acestea au fost oferite instituției curative de către Spitalul de Boli Infecțioase „ Toma Ciorbă” din Chișinău.
Potrivit Șefului Spitalului Clinic din Bălți, Serghei Rotari, în curând, testele vor fi aduse la spital. La moment, probele prelevate de la pacienții cu simptome de coronavirus vor fi transportate în continuare la Chișinău. Șeful instituției curative a menționat că, zilnic, personalul medical poate oferi îngrijiri medicale doar pentru 15 pacienți suspectați de infectare cu COVID-19.
Deputata în Parlamentul Republicii Moldova, Arina Spătaru, i-a îndemnat pe oamenii de bună credință să ofere sprijin și ajutor cadrelor medicale din Bălți care vor lupta în prima linie cu pandemia de coronavirus.

Cei 20 de angajați din secția Infecțioase au nevoie de prânzuri calde și de transport. Fac apel la primărie, să organizeze transport specializat pentru transportarea acestor cadrelor medicale, cât și la companiile de taxi din oraș”, a menționat deputata.

În prezent instituția curativă din Bălți dispune de șapte aparate de ventilare artificială a plămânilor. Alte trei, care au fost achiziționate de către instituție urmează să ajungă peste câteva zile.
Menționăm că acum câteva zile portalul de știri NordNews a scris despre faptul că mai multe instituții din țară înregistrează un deficit de aparate de ventilare artificială a plămânilor. Asta în timp ce autoritățile centrale declară că pandemia este sub control, iar spitalele sunt dotate cu toate cele necesare pentru a face față bolii. 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"