NordNews
Avem ce spune

USAID oferă 20,5 milioane de dolari pentru dezvoltarea localităților din țară

Peste 100 de localități din țară vor beneficia, în următorii cinci ani, de asistență financiară pentru dezvoltare, în valoare totală de 20,5 milioane de dolari.
Suportul pentru îmbunătățirea serviciilor publice, modernizarea infrastructurii și creșterea veniturilor la nivel local va fi oferit în cadrul Programul „Comunitatea mea”, lansat luni, 7 mai, de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Republica Moldova.
„O parte din această asistență se referă la infrastructură, adică la proiecte concrete pentru cetățeni. Vorbim de drumuri, grădinițe, școli, apă, canalizare – ori tot ce înseamnă infrastructură dezvoltată reprezintă calitatea vieții pe care o vor avea oamenii în localitățile noastre”, a accentuat Pavel Filip.
Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, în cadrul Programului „Comunitatea mea”, de program   vor beneficia autoritățile publice locale de nivelul I, grupurile civice și mediul de afaceri local, care, prin colaborare, vor dezvolta comunitățile și vor îmbunătăți disponibilitatea și eficiența serviciilor publice. Fiecare proiect de infrastructură prevăzut în cadrul programului valorează aproximativ 500 de mii de dolari.
Prezent la evenimentul de lansare, premierul Pavel Filip a remarcat că realizarea programului va ajuta primarii să devină manageri buni și să gestioneze eficient banii publici. O parte din asistența financiară se referă la infrastructură, ceea ce ține de drumuri, grădinițe, școli, apă și canalizare.
Pe parcursul anului curent, oamenii din 20 de localități ale țării vor avea parte de servicii mai calitative, iar în perioada următoare, anual, de suport vor beneficia câte 35 de comunități selectate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"