NordNews
Avem ce spune

Usatîi a decis: La Bălți va fi sărbătorit Paștele Blajinilor

Dacă în municipiul Chișinău cimitirele vor fi închise de Paștele Blajinilor, la Bălți, oamenii vor putea merge pentru a-i pomeni pe cei răposați. Anunțul a fost făcut de primarul Renato Usatîi într-o intervenție live pe pagina sa de facebook. Usatîi a îndemnat oamenii să respecte toate măsurile de protecție împotriva la Covid-19.

„Dacă s-ar fi luat decizia la nivel național, ar avea sens, dar dacă cimitirele sunt închise doar de Bălți și Chișinău, atunci care-i sensul? Rog toți oamenii care vor merge la cimitir, mai puține cratițe cu găluște, plăcinte, etc.  Unul a mușcat, a servit și transmite păharul mai departe. Haideți să păstrăm distanța socială, să nu ne îmbulzim câte 20-30 de oameni la un mormânt, pentru că astfel de comportament va avea consecințe grave la nivel de țară”, a declarat primarul de Bălți.

Mai mult, Renato Usatîi a declarat că este împotriva anulării sărbătorii de 9 mai, ziua comemorării celor căzuţi în cel de-al doilea război mondial.

„Nu pot să înțeleg de ce nu sunt admise întrunirile de 9 mai. Când este vorba de protestele de la Curtea Constituțională pentru apărarea democrației, împotriva corupției, pentru alegerile prezidențiale anticipate, întrunirile se permit, iar când e vorba de 9 mai,  cineva consideră că nu se poate. În urma discuțiilor cu organizațiile publice din Bălți care din an în an, pe parcursul ultimilor 10 ani au sărbătorit Ziua Victoriei, am convenit că aceștia vor scrie o notificare către primărie. La ora 09.00 ne întâlnim în fața primăriei și în mod organizat, fără implicarea tradițională a minorilor îmbrăcați în uniforme sovietice, respectând toate normele epidemiologice, vom comemora pe cei căzuți în ce de-al doilea război mondial. Consider că este o crimă să nu marșăm de Ziua Victoriei și să nu depunem flori la monumentul eroilor care și-au dat viața pentru eliberarea orașului și a țării noastre”, a conchis Renato Usatîi.

Usatîi a adăugat că, tradițional, de 9 mai, din fondul de rezervă a primăriei Bălți, veteranii vor primi câte 10 mii de lei. Totodată, prin intermediul fondului de binefacere al edilului, aceștia vor primi încă câte 10 mii de lei.

1 Comentariu
  1. […] Dacă în municipiul Chișinău cimitirele vor fi închise de Paștele Blajinilor, la Bălți, oamenii vor putea merge pentru a-i pomeni pe cei răposați. Anunțul a fost făcut de primarul Renato Usatîi într-o intervenție live pe pagina sa de facebook. Usatîi a îndemnat oamenii să respecte toate măsurile de protecție împotriva la Covid-19, transmite Nord News.  […]

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata