NordNews
Avem ce spune

Usatîi anunță că mai mulți ofițeri din paza personală a lui Dodon sunt infectați cu COVID-19. Reacția SPPS

Renato Usatîi anunță că mai mulți ofițeri care asigură securitatea lui Igor Dodon, inclusiv șeful pazei, Lilian Filipov, ar fi fost testați pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută. În acest sens, prin participarea la parada de la Moscova, Dodon a pus în pericol viața și sănătatea mai multor oficiali străini și șefi de stat, precum Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko, scrie deschide.md

Astăzi, peste 5 persoane din paza personală a lui Dodon sunt confirmați cu COVID-19. Mai mult ca atât, testat pozitiv este și șeful pazei personale a lui Dodon, Lilian Filipov, dar și consiliera președintelui, Rita Manole”, a declarat Usatîi în cadrul unei intervenții live pe Facebook.

Potrivit liderului „Partidului Nostru”, după astfel de cazuri, Dodon urma să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile, însă acesta a preferat să plece la Moscova pentru a participa la parada cu ocazia Zilei Victoriei.

Dacă acest virus va apărea mâine la Putin, Lukașenko sau alți șefi de stat care au participat la paradă, puteți fi siguri că Dodon ne va ridica la nivelul internațional”, a spus Usatîi.

Contactat de jurnaliști, șeful serviciului de presă al Președinției, Carmena Lupei, a declarat că Igor Dodon va răspunde personal la această întrebare în cadrul unei intervenții live care va avea loc vineri, 26 iunie. Totodată, Maia Angheni, purtătorul de cuvânt al SPPS, întrebată dacă confirmă sau infirmă declarațiile lui Usatîi, a evitat să ofere un răspuns, dar ne-a sugerat să trimitem un demers oficial.
Amintim că preşedintele Kârgâzstanului, Sooronbai Jeenbekov, care a venit şi el la Moscova, nu a participat la paradă pentru că doi membri ai anturajului său au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19.
De precizat că liderul PAS, Maia Sandu, a declarat că există dovezi care confirmă că Igor Dodon, neglijând măsurile anti-COVID-19, a răspândit noul coronavirus la întrevederile sale cu cetățenii în teritoriu.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"