NordNews
Avem ce spune

Usatîi dă peste cap planurile socialiștilor. Politicianul a înregistrat un nou bloc electoral

Președintele partidului politic „Partidul Nostru” anunță despre formarea blocului electoral Renato Usatîi”. Blocul va fi format din două partide – „Partidul Nostru” și Partidul „Patria”, care la alegerile din 2014 a fost scos din cursa electorală. Anunțul a fost făcut astăzi, 4 mai, la sediul Comisiei Electorale Centrale.

„Consiliile național-politice ale „Partidului Nostru” și Partidului Politic „Patria” au decis să creeze un bloc electoral care se va chema „Renato Usatîi”. Cunoașteți că PP „Patria” cu care am participat în alegerile parlamentare din 2014, ulterior a fost exclus și avem decizia CEDO că am fost ilegal scoși din cursă”.

Renato Usatîi susține că în următoarele zile, ar putea apărea mai multe formațiuni și blocuri electorale, cu denumiri asemănătoare cu unele partide sau lideri politici.

„Urmează să fie înregistrate mai multe blocuri-fictive în această campanie pentru a duce în eroare cetățenii. Dodon a pregătit înregistrarea unor blocuri și partide și de dreapta și de stânga. Pentru a evita orice fel de provocări de genul acesta, noi cu colegii am decis să mergem cu Blocul Electoral „Renato Usatîi, deoarece au avut loc alegerile prezidențiale și sunt sigur că nimeni (cetățenii) nu poate confunda numele meu cu numele unui bloc electoral cu denumirea asemănătoare cu „Partidul Nostru”, care se va înregistra în viitorul apropiat”.

În opinia lui Usatîi, campania electorală pentru alegerile prezidențiale anticipate va fi una murdară și complicată.

Ieri s-au împărțit locurile în blocul socialiștilor și al comuniștilor și tot ieri s-a negociat cu PLDM, de unde a plecat Filat, pentru ca PLDM să facă bloc electoral cu PPDA. Dodon pregătește și înregistrarea unui bloc cu denumirea PAS sau cu denumirea Maia Sandu. […] Se face acest lucru pentru a rupe din partea concurenților reali anumite procente, pentru asta am și înregistrat Blocul Electoral „Renato Usatîi”.

Renato Usatîi a declarat că a refuzat mai multe propuneri de coalizare din partea altor formațiuni politice, iar lista candidaților, prioritățile și programul blocului electoral va fi făcut public săptămâna viitoare.

„Noi am fost și suntem un partid de centru, rezultatul alegerilor prezidențiale a demonstrat foarte clar că avem votanți și de dreapta, și de stânga și de centru. În Federația Rusă am fost pe locul doi, în România am luat mai multe voturi decât toți unioniștii luați împreună. Noi suntem blocul care va uni absolut toți cetățenii care vor o schimbare. […]Veți vedea nume notorii, persoane care au participat și au realizat foarte multe lucruri frumoase pentru R. Moldova.

Partidul Patria a fost exclus din cursa electorală la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. Pe primul loc, în lista candidaților prezentată Comisiei Electorale Centrale, era Renato Usatîi.

Amintim că, alegerile parlamentare anticipate se vor desfășura pe 11 iulie. Decretul privind dizolvarea parlamentului a fost semnat de Maia Sandu pe 28 aprilie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata