NordNews
Avem ce spune

Usatîi: „Demisia Guvernului va avea loc săptămâna viitoare…Cine va înainta moțiunea de cenzură?”

Președintele „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi, susține că Guvernul tehnocrat condus de Ion Chicu va fi demis. În privința actualului cabinet de miniștri va fi înaintată o moțione de cenzură, care,  urmează să fie votată de opoziția parlamentară săptămâna viitoare. În live-ul de ieri, Usatîi a precizat  că pentru a asigura plecarea Executivului condus de Chicu mai este necesar un un vot, adică un deputat. 

„Demisia Guvernului, în înțelegerea mea va avea loc săptămâna viitoare. Astăzi, pentru a demite Guvernul, lor nu le ajunge un singur deputat”, a declarat Renato Usatîi în cadrul unui live susținut în această seară pe pagina sa de Facebook.

Potrivit liderului PN, demiterea Guvernului Chicu va avea loc prin moțiune de cenzură. „Cine va înainta moțiunea de cenzură, Năstase, Sandu sau Candu, eu nu știu”, a mai spus el.

„Ultimul deputat va fi găsit în această săptămână. Pe 15 mai țara iese din starea de urgență, iar de săptămâna viitoare începe starea de urgență pentru Dodon. Și în suflet, și în inimă…”, a mai declarat Usatîi.

Deși nu a vorbit direct despre formarea unui nou Guvern de către actuala opoziție parlamentară, potrivit lui Renato Usatîi, „nimănui nu-i place ratingul”, iar astfel aceștia își doresc evitarea alegerilor anticipate.

„Unii înțeleg că nu trec pragul, dar nu unii, nu trece nici „Pro Moldova”, nici PD, nici… nu mai spun, că o să se supere”, a mai declarat primarul de Bălți, precizând că, în opinia sa, „țara are nevoie astăzi de o resetare total㔄Aici este vorba și despre alegeri parlamentare anticipate, și demisia președintelui”, a conchis Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"