NordNews
Avem ce spune

Usatîi, despre Dodon: “Este cel mai mincinos politician din istoria Moldovei”

„Este cel mai mincinos politician din istoria Moldovei”, a spus liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru NewsMaker, despre șeful statului, după ce ultimul l-a acuzat că împreună cu Șor și Candu a adus provocatori la protestul combatanților.
Potrivit lui Dodon, rolul acestora ar fi fost să exercite presiuni asupra președintei PAS Maia Sandu, în vederea semnării moțiunii de cenzură contra guvernului Chicu.
„Cu regret, aceste proteste sunt utilizate politic, pentru scopuri politice. Nu au nimic oamenii care au ieșit în stradă cu interesele lui Șor, Candu și Usatîi, care au adus câțiva provocatori, pentru ca să o preseze pe Maia Sandu să semneze moțiunea lui Andrei Năstase. Acesta a fost scopul”, a declarat Igor Dodon în cadrul ediției din 17 iulie a platformei online „Președintele răspunde”.
Igor Dodon a menționat că protestele trebuie să se desfășoare conform legislației. Acesta a oferit drept exemplu felul cum acționează poliția din alte state.
„Atunci când câteva zeci sau sute de persoane blochează ilegal drumurile, este o încălcare a legislației, indiferent cine sunt ele. În orice stat, organele de drept trebuie să asigure ordinea publică. Comparativ cu polițiștii din SUA sau din alte țări europene, polițiștii noștri sunt „божьи одуванчики” (sfinți, NM): foarte atenți, nu exagerează. Dar dacă cineva crede că noi vom admite, așa cum a fost anterior, acum 7-8-10 ani în urmă, când dacă cineva lua o piatră și arunca în președinție – îi dădeau ordin celui care a aruncat, iar polițistului cu capul spart era deschis dosar penal… noi nu vom admite”, a mai spus șeful statului.
Contactat de NM, liderul formațiunii „Partidul Nostru” a negat vehement acuzațiile și l-a acuzat pe șeful statului de minciună.
„Igor Dodon este cel mai mincinos politician din istoria Republicii Moldova. Eu când susțin o acțiune de protest, inclusiv financiar, o spun deschis, nu ascund, așa cum o fac alți politicieni. Nu am nevoie de acțiuni secrete, cum fac ei: Dodon și restul partidelor care vând/cumpără deputați, au troli și sute de bloggeri moșteniți de la Plahotniuc”, a declarat Usatîi pentru NM.
Și președintele partidului Pro Moldova, Andrian Candu, a negat acuzațiile lansate de Igor Dodon.
„Pro Moldova nu a organizat și nu a trimis persoane, reprezentanți ai echipei noastre la protest. Atunci când Pro Moldova va organiza protest, ne vom asuma deschis acest lucru, iar Dodon va resimți consecințele din plin”, a comentat Andrian Candu.
Joi, 16 iulie, mai mulți veterani ai războiului de la Nistru au protestat în fața parlamentului față de instalarea de către Tiraspol a celor 37 de posturi noi în zona de securitate, dar și față de neîndeplinirea promisiunilor pe care le-au făcut anterior autoritățile. Foștii combatanți au decis să blocheze bulevardul Ștefan cel Mare cerând să meargă în parlament și să-și expună revendicările de la tribuna oficială. Totodată, aceștia au încercat să instaleze corturi în fața legislativului. Poliția a intervenit pentru dispersarea mulțimii și între cele două părți au izbucnit violențe.
Mai mulți manifestanți au suferit leziuni, iar poliția a reținut 9 dintre ei și a inițiat o cauză penală.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"