NordNews
Avem ce spune

Usatîi: Dodon preia controlul CCM. Un judecător este șantajat cu un dosar fabricat

Regimul Dodon l-ar șantaja pe un judecător al Curții Constituționale cu un dosar penal vechi de 10 ani, deschis pentru viol. Potrivit primarului de Bălți, Renato Usatîi, Dodon ar face acest lucru pentru a schimba raportul de forță în cadrul CCM, iar legea privind creditul rusesc să fie declarată constituțională, scrie deschide.md.

Declarația a fost făcută de către Usatîi în această seară la postul de televiziune TV8.

„Un judecător este șantajat cu un dosar penal de acum 10 ani. Sunt sigur că este un dosar fabricat. Acum raportul de forță la CCM este de trei la trei judecători, ceea ce înseamnă că legea privind creditul rusesc ar putea fi declarată constituțională. (…) Acest magistrat trebuie să se gândească, e mai bine să fie șantajat permanent de oamenii lui Dodon ori este mai bine să se adreseze poporului să apere legea și pe el”, a declarat Usatîi.

Usatîi a subliniat că Dodon este în plin proces de preluare a controlului asupra Curții Constituționale.
Totodată, Usatîi spune că față de actuala președintă a Curții Constituționale, Domnica Manole, s-ar pregăti o provocare. Potrivit lui, unii grupe operative ar fi căutat agenți economici care să mimeze o discuție telefonică în care ar recunoaște că i-ar fi dat bani Domnicăi Manole pentru o oarecare decizie.
Primarul de Bălți a mai menționată că fostul preedinte al Curții Constituționale, Vladimir Țurcan, a contestat astăzi la CCM destituirea sa din funcție.

„Este o contestație aberantă pe care Curtea o va respinge, iar Țurcan va contesta deciziia CCM la Curtea de Apel, pentru a fi repus în funcție”, a spus Usatîi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"