NordNews
Avem ce spune

Usatîi prezintă probe: Contrabanda cu țigări, reluată de Dodon

Liderul Partidului Nostru l-a acuzat pe Igor Dodon și guvernul său de reluarea contrabandei cu țigări după plecarea Cabinetului Sandu. Primarul de Bălți a făcut acuzațiile la emisiunea “Secretele Puterii” de la Jurnal TV, unde a prezentat drept dovadă două scrisori oficiale semnate de directorul SIS, Alexandr Esaulenco pe care le adresa fostului prim-ministru, Maia Sandu, și directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu,  scrie deschide.md.
“În data de 15 octombrie, Esaulenco îi trimite un raport doamnei Maia Sandu, în care directorul SIS-ului o informează pe doamna prim-ministru că în perioada anilor 2012-2014, sub patronajul holdingului “Sheriff” din Transnistria, mai multe companii din stânga Nistrului au obținut licența de import a țigărilor pe teritoriul RM. În total e vorba de 550 de mil. de pachete de țigări, sub acoperirea duty-free. Deci, Esaulenco recomandă ca Agenția Servicii Publice să nu mai dea nicio licență de import în RM a țigărilor companiilor din Tiraspol, pentru că aceste țigări erau destinate grupărilor specializate în contrabanda spre spațiul UE, atât pe teritoriul RM, cât și pe cel al Ucrainei”, a spus Usatîi, care adaugă că în urma reacției Executivului, companiile vizate nu au mai primit licența, “ceea ce ar însemna că s-a oprit contrabanda”, afirmă liderul PN.
Primarul adaugă că în scurt timp, mai exact pe 28 octombrie, Esaulenco trimite o altă scrisoare, adresată directorului Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, în care, la fel, cere suspendarea eliberării licențelor pentru importul produselor de tutungerie. După ce cade Guvernul Sandu, întreg “procesul” este reluat.

“Pleacă guvernul Maia Sandu și în februarie, cu Doamne ajută cum zice Dodon, Agenția Servicii Publice, în data de 19 februarie eliberează licența pentru importul de țigări pentru o firmă din Transnistria, pe data de 13 februarie, este eliberată licența pentru altă firmă. Erau vizate mai multe companii”, –  a spus Usatîi.

Tot în studioul Jurnal TV, Usatîi a făcut un simplu calcul care arată că regiunea transnistreană era folosită doar ca un coridor pentru transportarea spre comercializare a loturilor de țigări.

“În total, prin Transnistria au fost trecute 880 de mil. de pachete de țigări, dintre care 550 de mil. de pachete, sub acoperirea duty-free. Dacă le împărțim în câțiva ani de zile, zilnic în Transnistria și pruncii care ieșeau din maternitate fumau câte 4 pachete de țigări de zi”,  – a declarat Usatîi.

1 Comentariu
  1. macar spune

    De atata !!!
    Numai nu spuneti ca dodon nui Porc !!!
    Stiu toti, de la Porc pana la Vladivostok

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata