NordNews
Avem ce spune

Vaccinarea anti-COVID este obligatorie de azi pentru grecii în vârstă de peste 60 de ani. Amenzile până la 100 de euro pe lună

Grecia aplică începând de luni amenzi pentru persoanele de peste 60 de ani care nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, relatează digi24.ro.

Noile reglementări impun ca orice persoană care depăşeşte acest prag de vârstă să plătească o taxă lunară de 100 de euro, dacă a ales să nu se vaccineze, relatează dpa, citată de Agerpres.

Reglementarea a fost anunţată în luna noiembrie.

Autorităţile sanitare vor transmite numele cetăţenilor nevaccinaţi autorităţilor financiare pentru a putea fi aplicate amenzi. Sumele colectate vor fi folosite pentru a sprijini spitalele din Grecia.

Premierul Kyriakos Mitsotakis a declarat că există o modalitate simplă de a evita această taxă.

„Vă vaccinaţi şi nu plătiţi nicio amendă”, a declarat el pentru postul de televiziune ANT1 într-un interviu acordat săptămâna trecută.

Guvernul consideră deja că măsura este un succes. De la anunţarea sancţiunilor, cu şase săptămâni în urmă, circa 217.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani s-au vaccinat, rata de vaccinare în rândul acestei grupe de vârstă ajungând la 90%.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"