NordNews
Avem ce spune

Vaccinul chinezesc Sinovac a fost omologat de OMS

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a validat astăzi vaccinul Sinovac împotriva COVID-19 pentru utilizare în situaţii de urgenţă, anunţă Ministerul Sănătăţii. Astfel, ţările, finanţatorii, agenţiile de achiziţii şi întreaga societate vor avea asigurarea că sunt respectate toate standardele internaţionale de siguranţă, eficacitate şi producere de compania farmaceutică „Sinovac” din Beijing. 

De menţionat că, aprobarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru utilizarea de urgenţă la nivel global sau includerea vaccinurilor în Lista de utilizare în urgenţe (EUL) este o condiţie prealabilă pentru aprovizionarea cu vaccinuri prin intermediul platformei COVAX, cât şi pentru achiziţiile internaţionale. De asemenea, această validare permite ţărilor să-şi accelereze procesul de reglementare pentru a importa şi administra vaccinuri împotriva COVID-19.

În cazul vaccinului Sinovac, evaluarea OMS a inclus mai multe inspecţii, inclusiv la unităţile de producţie. Acest tip de vaccin e unul inactivat, iar condiţiile sale simple de stocare va permite ţărilor cu resurse reduse să îl gestioneze şi administreze eficient.

De asemenea, OMS recomandă utilizarea vaccinului Sinovac pentru adulţii cu vârsta de 18 ani şi mai mult, cu administrarea a două doze, la un interval de două şi până la patru săptămâni. Studiile privind eficacitatea vaccinului au arătat că acesta a prevenit boala simptomatică la 51% dintre cei vaccinaţi şi a prevenit formele severe de COVID-19, precum şi spitalizarea la 100% din populaţia studiată.

Amintim că, Republica Moldova a achiziţionat 100.000 doze de vaccin Sinovac, care au fost distribuite Centrelor de vaccinare din ţară.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata