NordNews
Avem ce spune

„Valera” sparge tăcerea. Comisarul de Bălți răspunde la acuzațiile lui Usatîi

După ce primarul de Bălți, Renato Usatîi l-a acuzat de mai multe ilegalități și i-a dăruit o cutie cu prezervative, șeful interimar al Inspectoratului de Poliție Bălți, Valeriu Cojocaru vine cu o reacție pe pagina sa de facebook. Acesta califică acuzațiile lui Usatîi drept aberante, false și minciunoase.

Valeriu Cojocaru neagă orice complicitate la excluderea lui Usatîi din cursa electorală la alegerile parlamentare din 2014 și spune că edilul încearcă să implice poliția în jocuri politice.

„Nu o să le comentez în niciun mod, deoarece, după cum m-am exprimat mai sus, sunt niște aberații. Însă, asupra conținutului unei acuzații vreau să mă refer în special, [și anume – n. red.] asupra faptului că, chipurile, eu, în luna noiembrie a anului 2014, fiind angajat al direcției operațiuni speciale a INI al IGP MAI, am organizat și întreprins măsuri ilegale în privința lui și a formațiunii politice pe care o reprezenta, [măsuri – n. red.] care au dus la excluderea lor din cursa electorală la alegerile parlamentare din anul 2014. Este un fals din simplul motiv că în acea perioadă eu nu activam în organele afacerilor interne, fapt care poate fi verificat de oricine, adresând o solicitare IGP”, a scris Valeriu Cojocaru.

Valeriu Cojocaru a publicat și informații despre cariera sa, extrase din ordine care demonstrează când și în ce funcții a fost promovat.

 

Cojocaru afirmă că primarul de Bălți vrea să-l denigreze în fața colegilor, dar și a opiniei publice.

„Politicianul în cauză se declară un mare luptător pentru respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, de aceea îi recomand ca în viitor, când va mai aduce acuzații în adresa a careva persoane, să țină cont de prevederile art. 21 din Constituția R. Moldova –  prezumția nevinovăției.”

Valeriu Cojocaru l-a chemat pe Renato Usatîi la colaborare sănătoasă între administrația publică locală și Inspectoratul de Poliție.

Amintim că, acum două săptămâni, Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, i-a dăruit noului comisar interimar de Bălți, Valeriu Cojocaru o cutie cu prezervative. Darul a fost făcut în cadrul unui breafing de presă.

Valeriu Cojocaru a ajuns în gura presei după cazul de la Pădurea Domnească. El ar fi fost cel care nu a informat conducerea Ministerului Afacerilor Interne despre omorul omului de afaceri Sorin Paciu, în timpul unei vânători.

Totodată, Cojocaru mai este cunoscut și pentru faptul că ar fi filat-o pe jurnalista Natalia Morari.

„Iată pe cine l-a trimis Dodon [președintele Igor Dodon – n. tred.] la Bălți, în calitate de comisar interimar. Valeriu Cojocari este unul dintre cei mai josnici polițiști din istoria Moldovei care, pe lângă fabricarea cauzelor penale împotriva membrilor Partidului Nostru, împotriva mea, a lui Andrei Năstase și a Maia Sandu, Nataliei Morari și a altor activiști, cu mulți ani în urmă a abordat arestarea ilegală a mea în Odesa. La fel, acest Valera pregătea răpirea mea în Moscova, pe care am curmat-o”, a declarat atunci Renato Usatîi.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"