NordNews
Avem ce spune

Vameși, primari, consilieri locali, dar și un vicedirector de spital raional, vizați de ANI

Autoritatea Națională de Integritate a pus ochii pe averea unui angajat al Comisiei Naționale a Pieței Financiare, pe averile ale doi primari din raioanele Cimișlia și Drochia, pe ale trei consilieri locali și a unui conducător de organizație publică din cadrul APL Râșcani. Oamenii legii au întocmit șapte procese verbale privind încălcarea prevederilor legale la depunerea declarațiilor de avere și interese personale.

Totodată, inspectorii de integritate au expediat în instanța de judecată un proces verbal întocmit pe numele unui vicedirector de spital raional, pentru nedeclararea și nesoluționarea unui conflict de interese. În baza proceselor verbale cu privire la contravenție din perioada vizată, au fost aplicate amenzi, în sumă de 15 mii lei.

Pe parcursul săptămânii trecute, alte trei cauze contravenționale au fost pornite pe numele unui angajat al Serviciului Vamal și alor doi consilieri dintr-o suburbie a capitalei și din raionul Cantemir, pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Mai mult, averea unui primar din raionul Ialoveni, dar și cea a unui director de școală din Drochia, vor fi verificate de către angajații Autorității Naționale de Integritate (ANI).

Prin sistemul „e-Integritate” au fost repartizate spre examinare inspectorilor 49 de sesizări. La fel, subiecților declarării au fost eliberate 14 certificate de integritate.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"