NordNews
Avem ce spune

Vânzările telefoanelor clasice au început să crească în mod miraculos

Telefoanele neinteligente, adică acelea care îşi îndeplinesc doar funcţia de bază – de vorbit, încep să redevină populare.

Vânzările au crescut pentru prima oară după mulţi pe ani, pe plan mondial.
E semn că oamenii şi-au dat seama în ce măsură au ajuns aceste dispozitive să ne controleze viaţa, sunt de părere psihologii.
De la căutări pe internet, la păstrarea legăturii cu prietenii, suntem foarte obişnuiţi ca telefoanele noastre să facă totul pentru noi. Pot înregistra imagini, ţin loc de televizor, sunt jurnalele şi ceasurile noastre deşteptătoare. De fapt, studii recente au arătat că ne verificăm telefoanele inteligente, în medie, la fiecare 12 minute”, transmite Becky Johnson, corespondent CNN.
Poate tocmai nevoia de a scăpa de această obsesie a readus la modă telefoanele simple, numite acum “dumb phones”, adică neinteligente. Potrivit statisticilor, dacă vânzările de telefoane deştepte au crescut anul trecut cu 2%, cele de telefoane rudimentare au crescut cu 5%. În Europa centrală şi de Est, a fost înregistrat un plus de 7%.
Poate dorinţa de a se deconecta puţin îi face pe turiştii dintr-un aeroport londonez să accepte provocarea de a-şi închide telefoanele inteligente pentru 48 de ore. Primesc în schimb, gratuit, dispozitive simple.
Probabil că o să-mi lipsească să fiu conectat şi o să încerc să rămân conectat în alt fel”, spune unul dintre participanți.
78% dintre britanici spun că n-ar putea trăi fără smartphone. Ei petrec, în medie, două ore şi jumătate pe zi cu ochii în ecran, durată care creşte la trei ore şi un sfert pentru cei cu vârsta între 18 şi 24 de ani.
Poate că le e teamă că ratează ceea ce se întâmplă pe reţelele de socializare pe care le urmăresc şi de aceea nu se pot abţine să folosească telefonul. Asta poate conduce la simptome asociate cu dependenţa, precum sevrajul, îngrijorarea şi pierderea controlului”, explică Daria Kuss, psiholog.
450 de milioane de oameni din toată lumea şi-au cumpărat anul trecut un telefon rudimentar.
 
Sursa: stirileprotv.ro

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

"
"