NordNews
Avem ce spune

Vasile Bolea: Președintă a fracțiunii Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va fi Zinaida Greceanîi, iar vicepreședinți – Corneliu Furculiță și Constantin Starîș

Președintă a fracțiunii Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) compusă din 32 de deputați va fi Zinaida Greceanîi, potrivit unui comunicat al BCS, anunț care urmează să fie făcut joi, 29 iulie, susține deputatul Vasile Bolea.

Vicepreședinții fracțiunii parlamentare a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor vor fi Corneliu Furculiță și Constantin Starîș, iar secretar al fracțiunii – Vasile Bolea.

Vasile Bolea susține că fracțiunea Blocul Comuniștilor și Socialiștilor va avea posibilitate să delege și un vicepreședinte al Legislativului, numele căruia nu a fost făcut public.

În comunicatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor se mai spune că deputații BCS, PAS și cei din Partidul Șor au discutat despre repartizarea deputaților pe comisii și numirea lor în delegațiile internaționale.

Joi, 23 iulie, Curtea Constituțională a confirmat legalitatea rezultatelor alegerilor parlamentare din 11 iulie și a validat mandatele a 101 deputați aleși. În urma alegerilor parlamentare au fost aleși 63 de deputați din partea Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”, 32 de deputați din partea Blocului Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor și 6 deputați din partea Partidului Politic „Șor”.

După ce pe 23 iulie, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul cu privire la convocarea ședinței de constituire, Parlamentul de legislatura a XI-a s-a convocat luni, 26 iulie, în ședință.

În timp ce socialiștii au cerut ca ședința să continue, deputații PAS au părăsit ședința Legislativului. Liderul interimar PAS, Igor Grosu, a anunțat pauză până joi, 29 iulie.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata