NordNews
Avem ce spune

Vasile Costiuc și Veaceslav Nedelea, reținuți pentru 72 de ore. Ce li se incriminează

Ofițerii CNA și procurorii anticorupție i-a reținut pentru 72 de ore pe liderul Partidului Democrația Acasă, Vasile Costiuc, dar și pe Veaceslacv Nedelea, fost deputat și consilier municipal PDM, scrie Deschide.md.

Ofițerii Centrului Național Anticorupție au descins în această dimineață cu mai multe percheziții matinale, inclusiv la domiciliul lui Vasiler Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul dosarului afacerilor ilegale cu terenuri de la Durleşti.

Solicitată telefonic, Angela Starisnchi, ofițerul de presă al CNA, a confirmat operațiunea și a declarat că perchezițiile se desfășoară pe cel puțin patru adrese, dar totodată susține că nu ne poate oferi la moment alte detalii.

Starinschi a mai precizat că mai multe informații CNA va oferi la finalizarea acțiunilor de urmărire penală.

Amintim că, în același dosar, ofițerii CNA au reținut-o anterior pe Diana Crudu, fiica fostului primar de Durlești.

Pe 19 Noiembrie, anul trecut, CNA anunța că mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești sunt cercetați penal de ofițerii CNA și procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orașului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc.

În continuarea acțiunilor sale infracționale, conform CNA, fostul consilier le-ar fi solicitat pretinșilor beneficiari să se prezinte la notar, unde ar fi semnat procuri generale, care îl împuterniceau pe acesta, dar și pe membri ai familiei lui, să administreze și să înstrăineze terenurile respective. Pentru a da un aspect legal acestei scheme, au avut loc tranzacții de vânzare-cumpărare fictive a terenurilor contra unor sume simbolice. Conform reprezentanților CNA, beneficiarii finali ai terenurilor s-au dovedit a fi rude, persoane apropiate fostului consilier, dar si persoane implicate în schemă. Astfel, prejudiciul estimat pentru bugetul de stat ar depăși 6, 5 milioane de lei.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata